Feestelijke activiteiten

Feest neemt een bijzondere plaats in voor het kind. Als je jarig bent of afscheid neemt, sta je een dag helemaal in het middelpunt van de belangstelling. Alles is die dag bijzonder en spannend. Een traktatie mag op zo’n dag natuurlijk niet ontbreken.

Verjaardag

Wanneer een kind jarig is, maken we een feestmuts en een aankondiging met sticker op het raam.  Zo kan iedereen goed zien wie er jarig is en hoe oud het kind is geworden. We gaan dan met de kinderen uit de desbetreffende groep aan tafel zitten, de jarige op de feeststoel vervolgens gaan we liedjes zingen en muziek maken met de instrumenten.

Eventueel broertjes en/ of zusjes van de andere groep mogen mee feest vieren. Ouders mogen natuurlijk bij dit feest aanwezig zijn.

Foto’s mogen gemaakt worden! Wanneer de ouders niet aanwezig kunnen zijn, zijn de pedagogische medewerksters bereid om eventuele foto’s te maken en/of te filmen. De ouders dienen dan wel zelf een camera of fototoestel mee te nemen.

Afscheid

Als een kind afscheid neemt van De Teigetjes! mag dit ook gevierd worden. Er breekt voor het kind een nieuwe en spannende periode aan. Hij kan deze dag afscheid nemen van zijn vriendjes en pedagogisch medewerksters. Ook is het voor de andere kinderen duidelijk dat het kind vertrekt. De pedagogisch medewerksters zullen zorgen voor een leuke herinnering.

Traktatie

Omdat de kinderen jaarlijks nogal wat traktaties aangeboden krijgen heeft gezonde traktatie onze voorkeur.

Jaarfeesten en jaarritme

Het jaarritme wordt gevormd door de seizoenen en jaarfeesten. De kinderen beleven de seizoenen en hun overgangen. Hierdoor krijgen zij het besef van de jaargetijden. De jaarfeesten zoals Sinterklaas dragen hier aan bij. Op het kinderdagverblijf integreren wij de seizoenen en jaarfeesten in de activiteiten van het dagprogramma. Zo vieren wij Sinterklaas en Kerstmis. Alle kinderen mogen hun schoen zetten en we versieren de kerstboom. We zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Met zijn allen versieren we De Teigetjes!.

Slide We zitten vol, maar vraag gerust een rondleiding aan RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide Vraag gerust een rondleiding aan RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Nieuw meubilair

We hebben in de reguliere groepen gezellige nieuwe meubels, hebben jullie ze al bewondert? [...]

[dc_social_wall id="7926"]