Spelen is leren

Wij gaan ervan uit dat spelen de natuurlijke manier is van jonge kinderen om te leren en hun omgeving te verkennen. Door te spelen, oefenen kinderen alle sociale, emotionele, cognitieve, motorische, morele en communicatieve vaardigheden die ze nodig hebben.

Spelen is heel belangrijk voor kinderen. Door te spelen leren kinderen nadenken over dingen, vooruitdenken en plannen. Ze leren hun omgeving kennen, problemen oplossen en hoe van alles werkt. Door klimmen, klauteren en rondrennen oefenen ze hun grove motoriek en door knutselen en bouwen met constructiemateriaal stimuleren ze de ontwikkeling van de fijne motoriek.

Door te spelen doen kinderen sociale vaardigheden op, met name door rollenspel. Kinderen experimenteren met gedrag dat ze normaal niet zouden durven, want het is maar spel. Ze krijgen  inzicht in hun eigen emoties en in die van anderen. Door je voor te doen als iemand anders kunnen kinderen ervaren hoe die ander zich zal voelen in een bepaalde situatie. Ze leren zich in een ander te verplaatsen, wat weer bijdraagt aan begrip voor elkaar.

Slide We zitten vol, maar vraag gerust een rondleiding aan RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Slide Vraag gerust een rondleiding aan RONDLEIDING AANVRAGEN DIRECT INSCHRIJVEN

Nieuw meubilair

We hebben in de reguliere groepen gezellige nieuwe meubels, hebben jullie ze al bewondert? [...]

[dc_social_wall id="7926"]